Tips til oprettelse af en online dating profil

Måden hvorpå folk mødes og påvirker hinanden, har ændret sig med internettets og teknologiens fremgang. I stedet for at nærme sig nogen i håbet om at lære dem bedre at kende, behøver man simpelthen bare at oprette en online dating profil på en af de mange tilgængelige sider.

Du har sikkert en million spørgsmål i tankerne angående hvad du skal skrive, hvor meget information du skal give og om hele idéen med internet dating egentlig fungerer for dig.

Heldigt for dig, så har jeg gjort det hårde arbejde og kan give dig en liste over, hvad der er godt og dårligt, når du opretter en dating profil. Når du er færdig med at læse dette, håber jeg at du føler dig mere tryg og fortrolig med processen!

Dine generelle oplysninger.

Når du opretter dig på en online datingside, vil du som det første blive bedt om at besvare nogle ting. Det første er som regel at vælge et brugernavn, som du gerne vil identificeres med.

At vælge et brugernavn:

Godt: Hold det pænt. Din online dating profil er ikke det rette sted for groteske ord! Hold det enkelt. Dette gør det nemmere for brugere at huske. Gør det gerne lidt personligt. Vælg et ord eller et udtryk der siger noget om dig. Nogle bruger også deres initialer eller deres fornavn og et tillægsord.

Dårligt: Vær ikke uanstændig! Du kommer til at fremstå som en overfladisk person som ikke ønsker andet end et fysisk forhold. Brug ikke dit fulde navn. Jeg har set folk gøre dette før, men det er bedst, ikke at give alle dine personlige oplysninger med det samme. Lær en person at kende først!

Nu hvor du har valgt dit brugernavn, så lad os se på nogle af de andre generelle oplysninger du vil blive bedt om at færdiggøre.

Forhold: Jeg anbefaler at du er fuldstændig ærlig her.

Alder: Vær ærlig. Der er mange, der vil benytte aldersgrænser i deres søgning for potentielle match. Desuden ønsker du jo heller ikke at finde ud af senere, at den person du taler med faktisk er ti år ældre, vel?

By: Dette er også en vigtig information at få med i din online dating profil, fordi det vil påvirke hvem der bliver vist i dine resultater, og hvilke resultater du bliver vist i.

“Om mig” afsnittet af din profil er absolut afgørende når det kommer til at finde et potentielt match på en online datingside. Grunden til at jeg siger det, er fordi det er her man finder ud af hvordan personen kommunikerer, hvad de godt kan lide og hvad de leder efter. Tag dig tid til at skrive mindst en god sætning eller to om dig selv, dine interesser, dine mål og hvilken slags person du gerne vil date.

Her er nogle idéer til, hvad du kan have med i dette afsnit:

 • Kort beskrivelse af nuværende job
 • Karrieremål
 • Personlige mål
 • Musiksmag
 • Yndlingsmad
 • Interesser
 • Bøger du har læst
 • Motionsvaner
 • Kæledyr

Når du først er kommet i gang med at skrive, vil du finde ud af at du har meget at tale om i din online dating profil. Du skal bare undgå følgende:

Gør ikke fester til dit primære fokus eller interesse

Brug ikke uanstændigt sprog

Tal ikke negativt og undgå også at lyde indbildsk

Nævn ikke at du kun kigger efter personer, der har et bestemt udseende. Hele formålet med internet dating, er at finde nogen du ellers ikke ville have mødt eller som du aldrig turde tale med i virkeligheden. Lad ikke din overfladiskhed komme i vejen for at være åbensindet; du kunne gå glip af noget stort, hvis du gør!

Her er et eksempel på et godt “om mig” afsnit:

Mit navn er ____ og jeg har boet i området i cirka fem år nu. Dette er den anden landsdel jeg har boet i, og jeg må sige at jeg virkelig nyder det her! Nogle af mine favorit aktiviteter er vandreture, tage til stranden, se sport, træne og spise pizza (jeg ved godt det ikke er verdens sundeste mad, men det er for lækkert til at undvære det). Jeg arbejder typisk mandag-fredag fra kl 8-17 og bruger gerne mine weekender til at hænge ud med vennerne og familien, selvom jeg også prioriterer tid til afslapning. Jeg leder efter en der kan balancere mellem arbejde og fritid. Det kunne være dejligt med en der nyder at træne, så vi kan gøre det sammen. Mål er også vigtige for mig, så at have en med en plan for sit liv og som kender sine ønsker, er et kæmpe plus. Pluspoint hvis du kan lide pizza og ikke har noget imod at spise det en gang om ugen! Jeg vil have en der er eventyrlysten, men også er tilfreds med bare at sidde i sofaen og se en film nogle aftner. Hvis jeg har fanget din interesse bare en smule, vil jeg elske at høre fra dig!

 

Profilbilleder og supplerende billeder:

Vælg klogt! Jeg kunne skrive en hel artikel om online dating profilbilleder, men her er nogle forslag:

 • Sørg for at dit ansigt er tydeligt på dit profilbillede.
 • Brug ikke billeder der er flere år gamle, især ikke hvis du ser meget anderledes ud. Hvis du vælger at bruge et gammelt billede, så husk at skrive i billedteksten hvornår det er taget.
 • Det er okay at have billeder med dine venner, men vær forsigtig med at vise billeder af dig selv sammen med en af modsatte køn.
 • Hvis den anden person er en god ven eller familiemedlem, så fortæl det.
 • Overdriv ikke med selfies; At vise dit ansigt fra ti forskellige vinkler er fuldstændigt spild af billedplads!
 • Tilføj et billede af din kropsfigur.

Eksempel på et dårligt profil billede:

 • Dette billede ville ikke være en god mulighed, fordi det ikke viser ansigtet. Belysningen er også meget mørk.
 • Dette billede ville ikke være en god mulighed, fordi det ikke viser ansigtet. Belysningen er også meget mørk.

Tror du, at et smil på profilbilleder, tiltrækker flere personer?

Ja

Nej

Se resultater uden at stemme

Andre tilfældige informationer

Afhængig af hvilken online datingside du bruger, vil din profil indeholde forskellige afsnit der beder om din højde, kropsbygning, favorit restauranter, uddannelsesbaggrund osv. Det er op til dig hvor mange oplysninger du vil give, men husk på, at flere oplysninger ofte er bedre end ingen oplysninger. Nogle brugere kan godt lide at bruge den søgemulighed der er tilgængelig, til at finde en der har de samme interesser. Hvis du efterlader dine supplerende oplysninger blanke, så vil du ikke have en chance for at blive vist i disse resultater.

Her er et eksempel:

Joe leder efter en kvinde der er mellem 40 og 50 år. Han vil også gerne finde en kvinde, der har afsluttet en videregående uddannelse og nyder at spise italiensk mad. Joe målretter søgningen med disse kriterier og får en liste med kvinder der opfylder disse. Joe bemærker en kvinde der hedder Kelly og klikker på hendes profil. Efter at have læst hendes oplysninger, finder han ud af, at ikke nok med at hun elsker italiensk mad og har afsluttet en 4-årig videregående uddannelse, så kan hun også godt lide at være ude i det fri og tage på biludstillinger; begge er ting som Joe også kan lide! Han beslutter sig for at sende en besked til hende, for at se om hun er interesseret i at lære ham at kende.

I dette eksempel var Joe i stand til at finde Kelly, fordi hun havde givet nok oplysninger om sig selv til at blive inkluderet i søgeresultaterne. Hvis du opfyldte alle kriterierne men ikke havde skrevet dem på, så er du potentielt lige gået glip af en dejlig fyr!

Afsluttende tanker

Din online dating profil skal give et nøjagtigt billede af hvem du er. Hvis du giver falske oplysninger, så er oddsene, at internet dating ikke kommer til at fungere for dig. Ved at være ærlig, er der større sandsynlighed for at finde de personer der ville passe godt sammen med dig.

Du er måske ivrig efter at give få oplysninger til at starte med, så du kan logge ind på siden og se alle medlemmerne. Selvom det måske er fristende, anbefaler jeg at du giver dig tid til at oprette en god online dating profil først, så du er klar i hovedet og ikke skriver dine besvarelser i håb om at tiltrække en du lige har set.

Nu hvor du har færdiggjort din profil, er det tid til at begynde at skrive til dem, der har tiltrukket din opmærksomhed! Hvis du har brug for hjælp til at skrive til en, så anbefaler jeg, at du læser “Online dating: Tips til første besked”.

Det er dog vigtigt at du bruger de troværdige danske dating sider da alt andet ville være spild af tid og penge.